• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • House between the pine forest

journal

 
11 / 10 / 2016
By giving a new identity to a house that belongs to the same family for several generations, this project is formed by different interventions held in different periods.

The further layer built in the history of this place employs new volumes used for new parts of the program. In this way leisure areas are projected, containing always the scale of the building and are presented as a sort of aggregation of small parts, which draws courtyards and narrows areas, as the traditional Mediterranean architecture does.

The interior respects the intermediate levels system producing a large spatial heterogeneity in rooms with a wide variety of sizes and heights. The supporting structure of the original house is housed inside the furniture that has the same gray shade as the trunks of some of the species that inhabit the garden.

The house is woven both among the trees and among the good memories that live in this pine forest.
 
www.fransilvestrearquitectos.com
Photography: Fernando Guerra + SG  
close

Subscreva a nossa Newsletter, para estar a par de todas as novidades da nossa edição impressa e digital.