Flat in Balmes

26 / 04 / 2017
www.cireraespinet.com
Interior design studio: Cirera + Espinet
Location: Calle Balmes, Barcelona
Photos: Jose Hevia Fotografía
Architect: Marc Hernansaez 
Refurbishment of a flat located in a building from the 30s in Barcelona.

The apartment was restored from scratch as it had never been touched since its built in the 30s. It presented a characteristical style from the 30s; among other efforts, we uncovered the brick vaulted ceiling to highlight its beauty.

The new space layout looks perfectly suitable for its residents ­ a young family from Barcelona. The partition walls were removed to open spaces making them higher and brighter. We come in through the kitchen which is the heart of the flat as it’s completely open and is used as main entrance hall to the rest of apartment rooms.

Fine materials have been chosen for the construction and design, such as polished concrete, wood and ceramic. Those have been contrasted with eclectic furniture from different places, second hand pieces along with design icons, looking to make the space colorful and dynamic.