Contemporary Finesse

27 / 06 / 2019
For more information, visit Biasol website.
Photography: Handover
This article is only available in English. 
It’s near the famous Greenwich Market, in London, that we find Greenwich Grind, an all-day coffee-and-cocktail restaurant occupying the structure of a former restaurant. Built on a heritage-listed building, it now opened with a brand new concept, emerging from the interdisciplinary vision of the Melbourne-based design studio Biasol.

To “remove all trace of the previous place, keeping the structural footprint intact” was the main objective of the team, who wanted to create an elegant yet relaxing atmosphere, bringing together music, design, coffee, and food. The layout reflects this: the main areas include three different spaces - a grab-and-go corner, an intimate cocktail bar and an all-day dining room with an alfresco area, contrasting a more “fun and bold area” with a “conservatory-like space, evoking the leafy Greenwich area”.

In fact, the refined and subtle sophistication is the predominant characteristic underpinning Greenwich’s identity, with a strong colour scheme that goes from pale-pink and signature pink neon to black and white mosaic flooring and deep-turquoise-blue backdrop. In addition, “the building’s brick walls provide texture, as do the concrete-render walls and subtly distressed finishes”, the studio tells us. A mandatory stop in the city that is also the perfect setting to have dinner under the impressive glass-atrium roof or to have a drink with some friends, capturing those Instagram-worthy moments.