Geometry and Nature

15 / 01 / 2018
Find more about the project here: www.vgzarquitectura.com
This article is only available in English. 
Set in a busy and complicated corner of Paseo de la Reforma, in Mexico City, this recent project by Verónica González Zavala’s office was a truly challenge due to its location on the first floor and the irregular-shaped space.

With their mind set on transforming the entrance into an actrative and invinting place, the studio decided to build two concrete walls as a support for the stairs block and design a wooden box, to invite the user to discover a large terrace, covered by a wooden pergola. “The intention was to bring into the new space the feeling of an old “hacienda patio”, where you are outside but protected from the weather, that’s why we kept the color and material palette to a minimum and there’s no decoration other than the pergola-like shading and hanging plants. “, sums up the mexican architect.

The restaurant is designed in shades of gray and wood, creating a geometry space composed by mexican craftsmanship. From the liana celling to the black clay lamps, everything provides elegance, generating a cool and cozy atmosphere.

The mexican architect guarantees that balance happens when everything connects, “that why I love the fact that everything from floor to ceiling and entrance to end is linked with geometry and materials, we always say this is how design is not seen but felt”. A fresh and bold concept that offers seafood with a Mexican twist.